MENU

27 oktober 2020

EPISO 5 EN TIMELESS KOPEN KAUWGOMBALLENFABRIEK

De prijs bedroeg ongeveer 54 miljoen euro. Koper Episo 5 is een fonds van Tristan Capital Partners. Als lokale partner heeft Timeless Investments een substantieel belang in de acquisitie.

De voormalige kauwgomballenfabriek is getransformeerd tot een multitenantcomplex van vijf kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 18.000 m2. De bereikbaarheid is goed. Het complex staat in de omgeving de Omval binnen de ring A10  Er liggen twee metrostations in de buurt en de afstand tot het Amstelstation is minder dan een anderhalve kilometer.

De Kauwgomballenfabriek biedt verschillende ontwikkelingsmogelijkheden. De gemeente wil de omgeving laten verdichten om aan de groeiende vraag naar kantoor- en woonruimte in de stad Amsterdam te voldoen.

Ali Otmar, senior partner en deputy head of Investments bij Tristan Capital Partners: ‘De Kauwgomballenfabriek heeft een uitstekende reputatie met aantrekkelijke huurders en is gelegen op een geweldige locatie in de stad. De solide markt voor kantoren in Amsterdam en de aanhoudende vraag naar woningen maken dat de aankoop ook aantrekkelijke ontwikkelingsmogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn van plan om te putten uit Timeless’ ervaring op dit vlak.’

Tim van Veggel, managing partner Timeless Investments: ‘De gezamenlijke ambitie is erop gericht om, in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam, bij te dragen aan de voorgenomen gebiedsontwikkeling. Binnen het kader van onze activiteiten in de stad, als belegger, ontwikkelaar en mede-oprichter van B. Amsterdam, zien wij de Kauwgomballenfabriek als perfecte toevoeging voor ons.’

De kauwgomballenfabriek van Maple Leaf ging open in 1948 en is na verschillende fusies en overnames in 2003 gesloten als fabriek. Na drie jaar leegstand kocht Lingotto het complex in 2006 voor een herontwikkeling.

Episo 5 en Timeless Investments zijn bij deze acquisitie geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs en Houthoff.  APF en Lingotto zijn bijgestaan door CBRE en Osborne Clarke.