MENU

20 oktober 2020

SKYLINE AMSTERDAM VERANDERT IN 2019 VOORGOED

U heeft vorig jaar al het nieuws vernomen van de komst van het bijzondere nhow hotel Amsterdam RAI. Gisteren ging de bouw daadwerkelijk van start met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen. Er was veel publiek op de been.

De eerste steen van het grootste hotel van de Benelux werd ‘geplaatst’ door – op de foto hierboven van links naar rechts – Klaas de Boer (Amsterdam Zuidas) Maarten Markus (NH Hotel Group), Gert-Wim Bos (COD), Paul Riemens (RAI Amsterdam) en Rem Koolhaas (OMA). Samen begeleidden zij de symbolische eerste steen in het bijzijn van ruim honderd zakelijke relaties en bouwpartners.

Grootste van de Benelux

Met 650 kamers en 91 meter hoogte wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux en een plek op de Zuidas waar beursbezoekers, zakenreizigers, toeristen en Amsterdammers 24 uur per dag zullen samensmelten.

Zoals bekend heeft ontwikkelaar COD samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas) opdracht gegeven voor een iconisch ontwerp dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil ́het Signaal ́ leverde de inspiratie voor het nieuwe hotel.

Waar komt het hotel?

Het hotel nhow Amsterdam RAI hotel bevindt zich in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre. De ontwikkeling van het nhow Amsterdam RAI is 24/7 te volgen via de website: www.buildingnhow.amsterdam

Rogier Hentenaar