MENU

12 mei 2021

Start bouw ontwikkeling The Cath aan de Catharijnesingel te Utrecht

Het binnenstedelijke kantoorgebouw aan de Catharijnesingel 47 ondergaat een ingrijpende herontwikkeling. De bouw is onlangs gestart. Tristan Capital Partners en Timeless Investments ontwikkelen dit duurzame en moderne kantoor tot een totaal van 10.870 m2, verdeeld over 10 bouwlagen.

Het kantoor genaamd The Cath is gelegen direct naast het Centraal Station, winkelcentrum Hoog Catharijne, de historische binnenstad en aan de in volle glorie herstelde Singel. Het gebied is in de afgelopen jaren grootschalig aangepakt, waardoor de aantrekkingskracht aanzienlijk is toegenomen. De vraag van gebruikers naar kantoorruimte blijft hoog in dit segment en gebied van Utrecht.

De architectuur van de originele bouwvolumes wordt gerespecteerd, architect IDEA Ontwerp voegt een transparante opbouw toe welke aansluit bij de sterke gevelfragmenten aan de voorzijde. De gebruiker geniet van het vele licht door de hoge raampartijen en ruime kantoorvloeren met buitenterrassen. De uitstraling van de collectieve ruimtes worden gekenmerkt door een uitgesproken lijnenspel, met speelse vides die verbonden zijn met het ruime restaurant. Het interieurontwerp is van Fokkema & Partners.

Het pand is onderdeel van het CCP 5 ‘Long-Life’ core-plus fund. De bouw wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw. Bedrijfsmakelaars Ans de Wijn, CBRE en JLL verzorgen de verhuur. De verwachte oplevering van het project is het tweede kwartaal van 2022. Voor meer informatie www.thecath.nl.