MENU

02 augustus 2022

TRISTAN’S EPISO 6 FUND KOOPT SAMEN MET TIMELESS INVESTMENTS EERSTE KANTOORCOMPLEX IN NEDERLAND

TRISTAN’S EPISO 6 FUND KOOPT SAMEN MET TIMELESS INVESTMENTS EERSTE KANTOORCOMPLEX IN NEDERLAND

27 juli 2022, Londen: Het EPISO 6 Fund van Tristan Capital Partners en partner Timeless Investments verkrijgen het Nederlandse hoofdkantoor van Siemens dat zich bevindt aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag. Het kantoor werd overgenomen van Corporate Office Fund VII, een consortium van Rinkelberg Capital en Eikenbosch Holding.

Het kantoor, met een oppervlakte van 29.065 m2, bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen ieder met hun eigen entree met eenvoudig onder te verdelen verdiepingen. Het bevindt zich in het centrale zakendistrict van Den Haag op loopafstand van het treinstation Den Haag Laan van NOI. Het kwalitatief hoogwaardige kantoor is ESG geaccrediteerd, heeft een energieprestatiecertificaat A en de gebouwen hebben een LEED Gold- of LEED Platinum-certificering. Het businessplan voorziet in de herontwikkeling en verdere verbetering van de ESG-prestatie van het kantoor.

Kick Van der Wel, Executive Director bij Tristan Capital Partners, zei: “De aankoop van het hoofdkantoor van Siemens was een uitgelezen kans om in te spelen op de grote vraag naar kantoorruimte in dat gebied. Het gebrek aan hoogwaardig beschikbare kantoren meters, gekoppeld aan de beperkte ontwikkelingsmogelijkheden in dit gebied maakt dit een aantrekkelijke propositie, nu huurders steeds vaker op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid.

“Wij zijn blij met de voortzetting van onze geslaagde samenwerking met Timeless Investments, die een ervaren en betrouwbare partner voor ons is.”

Tim van Veggel, Managing Partner bij Timeless Investments, zei: “Het veelzijdige businessplan speelt in op onze kracht als ‘hands-on’ investeerder en van nature ontwikkelaar die altijd gaat voor kwaliteit voor de gebruiker en de omgeving met een liefde voor architectuur. Mijn speciale dank gaat uit naar Martijn Nederhorst en Selina Polman voor hun bijdragen aan deze deal.”

Tristan Capital Partners en Timeless Investments werden geadviseerd door Greenberg Traurig, SGS Search enPWC. De verkoper is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Loyens & Loeff en SGS Search.